Genoeg gepraat, download hier mijn print-bare Curriculum Vitae

Toch nog nieuwsgierig? Hier vindt u een kort overzicht van mijn personalia, opleidingen, werkervaringen en skills.

Download

Image

Wie ben ik eigenlijk?

Mijn naam is Tim de Groot, 27 jaar, geboren in Gennep, gestudeerd in Groningen en ben momenteel woonachtig in het mooie zuidelijk gelegen Tilburg. Voor mijn overige contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Interesses

Naast vrienden, films & series, bankhangen, reizen, familie, klussen, feestjes & biertjes en heel soms hardlopen probeer ik op het gebied van creatie en vormgeving up to date te blijven en mezelf te ontwikkelen.

Competenties

• Sociaal & goedlachs
• Ambitieus
• Creatief
• Teamplayer
• Oplossingsgericht denken en handelen
• Een “9 tot dat het werk af is” mentaliteit

Opleidingen

Begonnen als VMBO tiener, waar ik leerde wat ik wel en niet leuk vond, geëindigd als Bachelor of Communications, waar ik de theorie achter de praktijk van het commerciële vak leerde. Tussen deze periodes in heb ik de fijne kneepjes van de praktijkkant van het vak geleerd op mijn MBO opleiding; Grafisch Ontwerp en Vormgeving.

2008 – 2012

Brand and Design Management
HanzeHogeschool Groningen
Titel behaald: Bachelor of Communication

Zie opleiding

2004 – 2008

Grafisch Ontwerp en Vormgeving
SintLucas Boxtel
Diploma behaald

Zie opleiding

2000 – 2004

VMBO Theoretische Leerweg
2 College Ruiven, Berkel-Enschot
Diploma behaald

Zie opleiding

Werkervaring

Natuurlijk ben ook ik begonnen met de gebruikelijke baantjes zoals vakkenvuller en autowasser. Daarna – toen ik ontdekte dat ik van mijn creatieve kant mijn beroep wilde maken – ben ik me op het grafische vak gaan richten. Een eigen bedrijfje (GROOT) opstarten en tijdens mijn studie freelance grafisch werk uitvoeren voor Logogids zijn hier voorbeelden van. Uiteindelijk ben ik na mijn studie aan de slag gegaan bij Newton21 als DTP-er/vormgever waar ik vooral werk voor bekende merken waaronder Axe, Dove, Andrélon, Total en Terre des Hommes. De werkzaamheden voor deze merken zijn erg divers. Van het ontwikkelen van advertenties en displays tot landingswebsites en geschenkverpakkingen. Als freelancer werk ik juist vaak voor startende ondernemers die hun droom willen verwezenlijken.

Beide vind ik geweldig! Bij de startende ondernemer is het prachtig om mee te helpen die droom te realiseren. Maar wanneer je een supermarkt of tankstation binnenloopt en je ziet je eigen werk liggen/staan dan geeft dat natuurlijk ook een kick.

service-image

2012 – Heden

Newton21 – Breda
DTP / Vormgever

Zie bureau
service-image

2009 – Heden

Freelance Vormgever – Overal & Nergens
GROOT

service-image

2009 – 2013

Logogids.nl – Oisterwijk
Grafisch vormgever

Stages & Commissies

Tijdens mijn opleiding Grafisch Ontwerp en Vormgeving heb ik mijn stages afgerond bij twee totaal verschillende bureau’s. Bij MAL-reclame werkte ik met het plaatselijke midden- en kleinbedrijf waarbij erg veel druk op de tijd werd gelegd. Bij van Osch werkte ik juist voor de grotere klanten waaronder Bredemeijer en Floris van Bommel. Bij dit bureau lag de druk op creativiteit. Van beide heb ik veel geleerd.

Tijdens mijn studie Brand and Design management heb ik stiekem mijn stageperiode overgeslagen en ben ik gaan backpacken in Australië. Het missen van mijn stageperiode heb ik ruimschoots gecompenseerd door zitting te nemen in verschillende – voor de grafische sector – relevante commissies zoals een mediacommissie en een almanakcommissie.

service-image

Stage 2007

Van Osch – Oisterwijk
Stagiair Vormgever

Zie bureau
service-image

Stage 2006 - 2007

MAL-Reclame – Waalwijk
Stagiair Vormgever

Zie bureau
service-image

2008 – 2013

Unitas S.G.
Relevante Commissies

Zie vereniging

Vaardigheden

Cursussen

Afgerond in 2011
Ik heb deze cursus aangeboden gekregen tijdens mijn derde studiejaar Brand and Design Management. Binnen deze cursus heb ik geleerd de algemene marketinggrondslagen toe te passen.

Zie Cursus

Afgerond in 2011
Ook deze cursus heb ik aangeboden gekregen tijdens mijn derde studiejaar Brand and Design Management. Binnen deze cursus heb ik geleerd op management niveau een marketingbeleid toe te passen.

Zie Cursus

Beroepsvaardigheden

Niveau: Goed
Ik zal niet zeggen dat ik alle ins- en outs weet van Adobe Illustrator maar ik ik ken alle ins- en outs! Vooral tijdens mijn werk als vormgever bij Newton21 heb ik veel diversiteit gebruikt van Adobe Illustrator. Van het ontwikkelen van logo’s tot het maken van sansmessen.

Niveau: Goed
Geschatte uren ingelogd in Adobe Indesign: 7342219851 uur, dat zegt genoeg! Alle gekheid op een stokje: binnen dit programma maak ik vrijwel alle print-items op. Van visitekaartjes tot brochures. Van advertenties tot folders.

Niveau: Goed
Vooral voor mijn werk als vormgever gebruik ik Adobe Photoshop erg veel. Ik ken het als mijn broekzak. Toch heb ik waarschijnlijk nog niets alles ontdekt binnen dit programma omdat het zo divers is maar geloof me, als ik iets moet vinden dan vind ik het!

Niveau: Redelijk
Eerder ontwierp ik websites en liet ze daarna door een webdesigner omzetten naar een digitaal kunstwerk. Nu gebruik ik WordPress om zelf websites voor mijn klanten te ontwikkelen. Echter wel met behulp van aangekochte thema’s maar hierdoor ben ik bekend geworden in deze digitale wereld vol CMS systemen. Ook bij mijn huidige werkgever draag ik daardoor bij aan de online kant.

Niveau: Goed
Met dit soort programma’s werkte ik al op de basisschool. Ik ben hier vanzelfsprekend een ster in.

Taalvaardigheden

Niveau spreken/verstaan: Goed

Niveau schrijven/lezen: Goed

Ondanks dat ik van oorsprong Limburger ben kan ik me goed verstaanbaar maken binnen de rest van Nederland.

Niveau spreken/verstaan: Goed

Niveau schrijven/lezen: Goed

Niveau spreken/verstaan: Redelijk

Niveau schrijven/lezen: Matig

Met alle spelling-check en Google translate programma’s kom ik een heel eind. “Ich bin ein Berliner.” Dit ging me nog goed af.